Με τον όρο εμφυτεύματα στην οδοντιατρική , εννοούμε άξονες τιτανίου που τοποθετούνται στο οστό της άνω ή κάτω γνάθου, “αντικαθιστώντας” τη ρίζα δοντιών τα οποία για διάφορες αιτίες δεν υπάρχουν πλέον στο στόμα.
Αφού ληφθεί λεπτομερές ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό, ακολουθεί ακτινογραφικός έλεγχος (αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης – CBCT) για να εκπονηθεί ένα σχέδιο θεραπείας εξειδικευμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενή.
Η επέμβαση πραγματοποιείται στο οδοντιατρείο υπό τοπική αναισθησία, δεν είναι επώδυνη και η μετεγχειρητική πορεία συνήθως χαρακτηρίζεται από ήπια συμπτώματα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ασθενείς είναι σε θέση να επανέλθουν στα καθήκοντά τους από την επόμενη κιόλας ημέρα.
Χρειάζεται να παρέλθει συνήθως μια περίοδος 3 μηνών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της “οστεοενσωμάτωσης” του εμφυτεύματος, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει το στάδιο της προσθετικής αποκατάστασης, που είναι η τοποθέτηση της στεφάνης πάνω σε αυτό. (Στα πιο δύσκολα περιστατικά όπου έχουν χρησιμοποιηθεί και μοσχεύματα, ο χρόνος αποκατάστασης μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος).
Στο ενδιάμεσο διάστημα αναμονής, τοποθετούνται προσωρινές προσθετικές αποκαταστάσεις.
Τα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε ενήλικες και σε οποιαδήποτε ηλικία αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Συνήθεις αντενδείξεις είναι η μεγάλη απώλεια οστού, η κακή στοματική υγιεινή, το κάπνισμα, το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, η λήψη ορισμένων φαρμάκων αλλά αυτοί είναι παράγοντες που συνεκτιμώνται από το θεράποντα γιατρό.
Ξεχάστε πια τα μαύρα αντιαισθητικά όρια των στεφανών!
Το ζιρκόνιο είναι ένα λευκό μέταλλο που έχει αντικαταστήσει το κλασικό μαύρο μέταλλο στο εσωτερικό των στεφανών. Οι στεφάνες ζιρκονίου είναι εξαιρετικά ανθεκτικές ,αφού το ζιρκόνιο έχει σκληρότητα παρόμοια με αυτή του διαμαντιού χωρίς να έχουν τα μεταλλικά αντιαισθητικά όρια των κλασσικών στεφανών μέταλλο-πορσελάνης. Προσφέρουν άριστα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα τόσο στα πρόσθια όσο και στα οπίσθια δόντια.
Σήμερα μπορούμε με τη χρήση της σύνθετης ρητίνης να αλλάξουμε το χρώμα ,το σχήμα και τις κλίσεις των δοντιών . Αυτό επιτυγχάνεται με τις όψεις ρητίνης ( ή και ως bonding γνωστό τα τελευταία χρόνια). Έτσι έχουμε τη δυνατότητα :
Είναι μια διαδικασία γρήγορη ( μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μια συνεδρία, αναλόγως του περιστατικού), ελάχιστη επεμβατική καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν απαιτείται τρόχισμα των δοντιών ,αρκετά πιο οικονομική από τις στεφάνες και οι επιδιορθώσεις γίνονται εύκολα μέσα στο στόμα.
Εμφράξεις ρητίνης – Αντικατάσταση μαύρων σφραγισμάτων με λευκά
Τα σφραγίσματα αμαλγάματος ήταν μια δοκιμασμένη λύση , σε περιπτώσεις τερηδονισμού των δοντιών, για πολλά χρόνια. Λόγω όμως της σταδιακής απελευθέρωσης υδραργύρου στο στόμα , των μικροκαταγμάτων που παρουσιάζουν στα όρια τους καθώς και της αντιαισθητικής τους εμφάνισης ,ενδείκνυται η αντικατάστασή τους με λευκά σφραγίσματα, τα σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης,
Η παρασκευή των δοντιών είναι πιο συντηρητική , σαν υλικό είναι αρκετά ανθεκτικό και πολύ πιο αισθητικό, καθώς με τις σύγχρονες ρητίνες μπορούμε να πετύχουμε ακριβώς το χρώμα του δοντιού.
Λεύκανση
Η λεύκανση είναι ο πιο συντηρητικός τρόπος για να αποκτήσετε ένα λευκότερο και εντυπωσιακότερο χαμόγελο. Πραγματοποιείται με συνεδρίες λεύκανσης στο ιατρείο με χρήση φωτεινής πηγής , σε συνδιασμό με λεύκανση στο σπίτι με τη χρήση ναρθήκων για αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας.
ΟΛΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ
Οι ολικές οδοντοστοιχίες είναι κινητές προσθετικές εργασίες που κατασκευάζονται για ασθενείς οι οποίοι έχουν χάσει τα δόντια της μίας ή και των δύο γνάθων τους.
Η ολική οδοντοστοιχία είναι ένα τεχνητό υποκατάστατο των φυσικών δοντιών και στη συνηθέστερη μορφή της αποτελείται από μια ακρυλική βάση πάνω στην οποία είναι τοποθετημένα στην κατάλληλη θέση δόντια ακρυλικά ή πορσελάνινα.
Το πρώτο βήμα για την κατασκευή μιας ολικής οδοντοστοιχίας είναι η λήψη από τον οδοντίατρο λεπτομερούς ιστορικού που αφορά τόσο την γενική υγεία όσο και τη στοματική κατάσταση του ασθενούς. Ακολουθεί η κλινική εξέταση και η λήψη αποτυπωμάτων (μέτρων). Στη συνέχεια γίνονται οι λεγόμενες καταγραφές που θα δείξουν τη θέση που πρέπει να έχουν τα τεχνητά δόντια . Συνήθως απαιτούνται μερικές δοκιμές (πρόβες) μετά από τις οποίες ακολουθεί η ολοκλήρωση και παράδοση της ολικής οδοντοστοιχίας.
Ο ασθενής που θα “φορέσει” ολική οδοντοστοιχία, αναπόφευκτα θα περάσει από κάποιο στάδιο προσαρμογής κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να επιδείξει αρκετή υπομονή και επιμονή. Θα πρέπει ο ασθενής να μάθει να τις χρησιμοποιεί και οι τυχόν τραυματικές εμπειρίες της αρχικής φάσης δεν θα πρέπει να τον απογοητεύσουν. Το πόσο γρήγορα θα συνηθίσει κάποιος τις καινούργιες οδοντοστοιχίες εξαρτάται από την ηλικία, τη γενική υγεία, την κατάσταση των ούλων και των μυών, τυχόν προηγούμενη εμπειρία με οδοντοστοιχίες κ.λ.π..
Προβλήματα όπως για παράδειγμα είναι οι τραυματισμοί (“χτυπήματα”) των ουλών από τις ολικές οδοντοστοιχίες , προβλήματα στη φώνηση ή δυσκολίες στη μάσηση είναι φυσιολογικό να υπάρχουν το πρώτο διάστημα και μπορούν να ξεπεραστούν με τη βοήθεια του οδοντιάτρου.
Λόγω της απορρόφησης του οστού ,που συμβαίνει φυσιολογικά σε μια γνάθο με την πάροδο του χρόνου, είναι πολύ πιθανό οι τεχνητές οδοντοστοιχίες να χρειαστούν αναγόμωση (γέμισμα) σε κάποια χρονική στιγμή από τον οδοντίατρο, προκειμένου να εφαρμόζουν και πάλι ικανοποιητικά στη νέα θέση των ούλων.
Με τους τακτικούς επανελέγχους, αξιολογείται η εφαρμογή των οδοντοστοιχιών και η κατάσταση του στόματος.
Ένας τρόπος να ξεπεραστούν αρκετά απο τα μειονεκτήματα των ολικών οδοντοστοιχιών , είναι η χειρουργική τοποθέτηση 2- 4 εμφυτευμάτων στη γνάθο, προκειμένου η οδοντοστοιχία να στηρίζεται πάνω σε αυτά.Έτσι η οδοντοστοιχία μπορεί να γίνει μικρότερη , να μην περιλαμβάνει ίσως μεγάλο μέρος του ουρανίσκου, να είναι ελαφρύτερη και με πολύ καλύτερη συγκράτηση.
Περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων και των «πέριξ» των δοντιών ιστών, η οποία χωρίς θεραπεία δύναται να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών. Συνήθως είναι χρόνια φλεγμονώδης νόσος που προσβάλλει τα ούλα και το οστό της γνάθου και ξεκινά όταν τα βακτήρια από την οδοντική πλάκα συσσωρεύονται και προχωρούν βαθιά μέσα στην ουλοδοντική σχισμή.
Με σωστή κλινική και ακτινογραφική εκτίμηση, καθώς και με την εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας, είναι δυνατόν να θεραπευτεί η περιοδοντίτιδα. Μέσα στο πλαίσιο μιας περιοδοντικής θεραπείας είναι η εκμάθηση σωστής στοματικής υγιεινής, ο επαγγελματικός καθαρισμός και οι τακτικοί επανέλεγχοι. Μπορούμε, επίσης, να συνδυάσουμε τα άνωθι με αντιβιοτική θεραπεία, χειρουργεία επιδιόρθωσης και μετεγχειρητική περιοδοντική θεραπεία.
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που θα σας κάνουν να υποψιαστείτε ότι μπορεί να πάσχετε από περιοδοντίτιδα. Για παράδειγμα, αιμορραγία από τα ούλα, δόντια που «κουνιούνται», ούλα που έχουν αρχίσει να «υποχωρούν», κακοσμία του στόματος, αίσθηση ότι τα δόντια σας έχουν «μετακινηθεί».
Με την πρώτη σας επίσκεψη στην Κλινική μας γίνεται πλήρης οδοντιατρικός και ακτινογραφικός έλεγχος. Ακολουθεί καταγραφή βάθους θυλάκων, απώλειας πρόσφυσης και άλλων παθολογικών ευρημάτων των περιοδοντικών ιστών. Στη συνέχεια, ανάλογα με τη βαρύτητα του νοσήματος ξεκινάει η θεραπεία . Η θεραπεία μπορεί να αποτελείται από συντηρητικές ριζικές αποξέσεις αλλά και από χειρουργική θεραπεία, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς.
Στη συνέχεια, μπαίνετε σε σύστημα επανεξετάσεων προκειμένου να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη/αναχαίτιση της νόσου.
Χειρουργική εξαγωγή σωφρονιστήρων (φρονιμητών)
Η εξαγωγή των 3ων γομφίων ( φρονιμήτες) ,πολλές φορές είναι επιβεβλημένη για διάφορους λόγους:
– Λόγω της πίεσης που ασκούν στα μπροστινά δόντια με αποτέλεσμα αυτά να «στραβώσουν»
– Λόγω κακής φοράς ανατολής
– Λόγω φλεγμονών που μπορεί να προκαλούν
– Για ορθοδοντικούς λόγους
– Λόγω τερηδονικής βλάβης που μπορεί να προκαλέσουν στα αμέσως πιο μπροστινά τους δόντια από κακή θέση, στενή επαφή με αυτά και δυσκολία στην εφαρμογή σωστής στοματικής υγιεινής.
Αρχικά με τη βοήθεια μιας πανοραμικής ακτινογραφίας σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση, γίνεται διάγνωση του προβλήματος. Η επέμβαση πραγματοποιείται στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία και ακολουθεί συρραφή του τραύματος. Ο ασθενής λαμβάνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες για τις πρώτες ημέρες προκειμένου τα συμπτώματά από την εξαγωγή να περιοριστούν στο ελάχιστο.
Επιμήκυνση της κλινικής μύλης των δοντιών
Πολλές φορές, σε δόντια με εκτεταμένη τερηδόνα η κάταγμα, απαιτείται η αποκάλυψη οδοντικής ουσίας, προκειμένου τα δόντια αυτά να αποκατασταθούν με εμφράξεις ή στεφάνες. Στις περιπτώσεις αυτές, η χειρουργική αποκάλυψη γίνεται εύκολα, με τη χρήση τοπικής αναισθησίας.
Κάποιοι ασθενείς αντιμετωπίζουν αισθητικό πρόβλημα όταν τα ούλα, ιδιαίτερα στην άνω πρόσθια περιοχή, καλύπτουν μέρος της κλινικής μύλης των δοντιών, έχοντας σαν αποτέλεσμα το λεγόμενο ουλικό χαμόγελο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα δόντια φαίνονται πιο μικρά (πιο κοντά) από ότι πραγματικά είναι. Το ουλικό χαμόγελο διορθώνεται με επέμβαση επιμήκυνσης μύλης.
ΑΚΡΟΡΡΙΖΕΚΤΟΜΗ
Η ακρορριζεκτομή (εκτομή της άκρης της ρίζας) αποτελεί μια χειρουργική διαδικασία διάσωσης του δοντιού, όταν οι μη χειρουργικές παρεμβάσεις (ενδοδοντική θεραπεία ή επανάληψη αυτής) έχουν αποτύχει.
Ο οδοντίατρος δημιουργεί έναν κρημνό (ανασηκώνει τα ούλα) ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στην άκρη της μολυσμένης ρίζας και στον φλεγμονώδη ιστό που έχει δημιουργηθει (κύστη, ουλώδης ιστός κ.α.) εις βάρος του υγιούς οστίτη ιστού (κόκκαλου) που φυσιολογικά περιβάλλει/στηρίζει την ρίζα.
Έπειτα κόβει/αφαιρεί το ακρορρίζιο και καθαρίζει διεξοδικά την περιοχή από όλον τον μολυσμένο ιστό.
Ακολουθεί προσεκτική αφαίρεση ενός μέρους του υπάρχοντος εμφρακτικού υλικού από τον ριζικό σωλήνα και αντικατάστασή του από καταλληλότερο μόνιμο εμφρακτικό υλικό που αποτρέπει την επαναποίκηση του από τα παθογόνα μικρόβια. Έτσι δημιουργούνται πρόσφορες συνθήκες επούλωσης της οστικής βλάβης και υγιούς παραμονής του δοντιού στον φραγμό.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την συρραφή του τραύματος (τοποθέτηση ραμμάτων) και μετεγχειρητικές οδηγίες.
Εκτομή χαλινού
Χαλινός είναι η λεπτή ζώνη συνδετικού ιστού που συνδέει τη γλώσσα με το έδαφος του στόματος και τα χείλη (άνω και κάτω) με τα ούλα της μέσης γραμμής και της περιοχής των προγομφίων. Ο χαλινός μπορεί να είναι πολύ κοντός, να έχει υψηλή πρόσφυση ανάμεσα στα δόντια ή μεγάλο πάχος οπότε, στην περίπτωση της γλώσσας να προκαλεί προβλήματα στην ομιλία, στη δε περίπτωση των ούλων, να «τραβά» τα ούλα, προκαλώντας υφίζηση τους.
Στις περιπτώσεις αυτές, ο χαλινός αφαιρείται με μικροεπέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία.
Μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές στον τομέα της ορθοδοντικής αποτελούν οι αόρατοι, ορθοδοντικοί νάρθηκες ευθυγράμμισης ή αλλιώς αόρατα σιδεράκια, προσφέροντας αισθητική εναλλακτικη λύση στα κλασικά και γνωστά σε όλους, μεταλλικά σιδεράκια. Οι διαφανείς ορθοδοντικοί νάρθηκες είναι μια ουσιαστικά αόρατη μέθοδος θεραπείας με διακριτικούς, αφαιρούμενους νάρθηκες, που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία και την ευελιξία. Η τεχνική αυτή παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ασθενή να διορθώσει αισθητικά το χαμόγελό του, χωρίς να περιορίζεται εμφανισιακά από τα κλασικά σιδεράκια.
Πριν την έναρξη της θεραπείας με διαφανείς νάρθηκες , πραγματοποιείται μια ψηφιακή σάρωση των δοντιών του ασθενούς και λαμβάνονται οι κατάλληλες μετρήσεις, ώστε να προκύψει μια τρισδιάστατη εικόνα των δοντιών. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας και πραγματοποιείται ψηφιακή προεπισκόπηση του τελικού αποτελέσματος πριν καν δημιουργηθούν οι ορθοδοντικοί νάρθηκες, αναλύοντας τη διαδικασία μετακίνησης των δοντιών βήμα προς βήμα. Έτσι, ο ασθενής έχει πλήρη εικόνα του αποτελέσματος της ορθοδοντικής θεραπείας πριν καν ξεκινήσει.
Οι διαφανείς ορθοδοντικοί νάρθηκες κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή μετακινώντας σταδιακά τα δόντια, μέχρι να προκύψει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Ο κάθε νάρθηκας αντικαθίσταται συνήθως κάθε 2 εβδομάδες, έως ότου προκύψει το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 6 έως 24 μήνες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, κι ενδείκνυται τόσο για ενήλικες, όσο για εφήβους και παιδιά. Αποτελεί μια αισθητικά αποδεκτή επιλογή για όσους δυσκολεύονται να δεσμευτούν με τα κλασικά σιδεράκια.
Η θεραπεία ευθυγράμμισης των δοντιών με αόρατους, αφαιρούμενους, ορθοδοντικούς νάρθηκες προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στον ασθενή. Τα βασικότερα είναι:
– Αφαιρείται εύκολα πριν το φαγητό
– Διατήρηση σωστής στοματικής υγιεινής, καθώς οι νάρθηκες αφαιρούνται ώστε να βουρτσίσει ο ασθενής τα δόντια του
– Ο ασθενής μπορεί να να ασκείται χωρίς προβλήματα.
– Ευχάριστη αίσθηση στα δόντια. Η μαλακή σιλικόνη είναι απαλή στα δόντια και άνετη για τον ασθενή.
– Απλή και εύκολη θεραπεία, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.
– Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς οι νάρθηκες δε γίνονται αντιληπτοί, διευκολύνοντας την κοινωνική ζωή.
– Σε αντίθεση με τα μεταλλικά σιδεράκια, δεν προκαλούνται μικροτραυματισμοί στα χείλη και τα ούλα.
– Η ενόχληση που μπορεί να αισθανθεί ο ασθενής από την πίεση που ασκούν οι νάρθηκες στο στόμα υποχωρεί με την πάροδο 3 ημερών από την έναρξη της θεραπείας.
– Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ένα μεγάλο ποσοστό ορθοδοντικών ανωμαλιών.
Το Botox είναι η πιο διαδεδομένη & αποτελεσματική αγωγή για τις ρυτίδες έκφρασης. Περιλαμβάνει μια σειρά από εγχύσεις με βοτουλινική τοξίνη σε συγκεκριμένα σημεία στην περιοχή του προσώπου , σε μια ελάχιστης διάρκειας συνεδρία. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά μερικές μέρες αργότερα , χωρίς καμία παρενέργεια και σε χαμηλό κόστος σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα.
Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία (πολυσακχαρίτης) που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε διάφορες θέσεις του ανθρώπινου σώματος.
Έχει υδρόφιλη ιδιότητα, που σημαίνει ότι μπορεί να διατηρήσει μεγάλες ποσότητες νερού, κάνοντας έτσι το δέρμα σταθερό, λαμπερό και απαλό.
Με τον καιρό, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στο σώμα μειώνεται και το δέρμα χάνει τα νεανικά χαρακτηριστικά του.
Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος εγχέονται στο δέρμα, στις θέσεις που επιλέγονται από τον γιατρό με σύριγγα προκειμένου να «γεμίσουν» οι ρυτίδες έκφρασης και οι γραμμές που σχηματίζονται στο δέρμα όσο περνάει ο καιρός.
Σε ποια σημεία μπαίνει το υαλουρονικό;
Τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχουμε στις ρινοπαρειακές ρυτίδες (ρινοπαρειακή αύλακα) και στις “γραμμές μαριονέτας”, στις ρυτίδες στο μέτωπο και ανάμεσα στα φρύδια, στα μάτια στο “πόδι της χήνας”, στις ρυτίδες του επάνω χείλους, στις ρυτίδες και τις ατέλειες ή σημάδια σε όλο το πρόσωπο και σώμα.
Χρησιμοποιείται επίσης για το περίγραμμα και γέμισμα των χειλιών και των ζυγωματικών.
Πώς γίνεται η θεραπεία; Πονάει;
Αυτό που νιώθετε είναι ένα μικρό τσίμπημα – πρόκειται για μια ουσιαστικά ανώδυνη εφαρμογή.
Ο γιατρός θα “γεμίσει” τις γραμμές και τα προβληματικά σημεία εκχύοντας με μια λεπτή βελόνα την κατάλληλη ποσότητα μέσα στο δέρμα. Κατόπιν, θα κάνει τοπικά μασάζ για να διαμορφώσει την περιοχή.
Η θεραπεία ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου 15 λεπτά και μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.
Εάν έχετε αυξημένη ευαισθησία στον πόνο, ο γιατρός θα σας βάλει περίπου μισή ώρα νωρίτερα αναισθητική κρέμα στην επιδερμίδα που θα μειώσει εντελώς την ενόχληση.
Πότε θα δω αποτελέσματα;
Ουσιαστικά αμέσως, αν και μετά από μερικές ώρες το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.
Πόσο διάστημα διαρκεί το υαλουρονικό που θα κάνω;
Ένας μέσος όρος είναι έξι με δώδεκα μήνες, ωστόσο το εμφύτευμα απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό οπότε, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβετε πολύ αργότερα.
Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες του εμφυτεύματος υαλουρονικού;
Γενικά είναι μια ουσία πολύ καλά ανεκτή που δεν προκαλεί αλλεργίες.
Μετά την έκχυση μπορεί να δείτε ένα ελαφρύ κοκκίνισμα ή πρήξιμο στην περιοχή, τα οποία όμως είναι ουσιαστικά αδιόρατα και αντιμετωπίζονται εύκολα με makeup.
Αν κάτι δεν μου αρέσει, μπορεί να αφαιρεθεί το ένθεμα υαλουρονικού;
Ναι, εφόσον το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί μπορούμε να το απομακρύνουμε με την υαλουρονιδάση, ένα ένζυμο που διασπά το υαλουρονικό οξύ.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αντενδείκνυται η χρήση υαλουρονικού;
Ναι. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει το δέρμα όπου θα γίνει η εφαρμογή να είναι υγιές, δηλαδή να μην υπάρχει φλεγμονή ή έρπης. Επίσης, αποφεύγεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, σε ανθρώπους με ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, σε ανθρώπους με αυτοάνοσα και όταν υπάρχουν διαταραχές της πήξης του αίματος ή λαμβάνονται αντιπηκτικά.
Η μεσοθεραπεία είναι μία ενέσιμη θεραπεία που έχει πάρει το όνομά της από το γεγονός ότι δρα στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Έχει την ικανότητα να αναζωογονεί βαθιά το δέρμα, παρέχοντάς του όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να ανανεώνει τα κύτταρά του και να διορθώνει τα σημάδια της γήρανσης.
Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, είναι μία πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδος ανάπλασης και λάμψης του προσώπου.Η συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες του αίματός μας, αξιοποιώντας τους αυξητικούς παράγοντες (όπως είναι οι PDGF,VEGF, TGF-b και EGF) που περιλαμβάνονται στο πλάσμα.
Η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει μια αιμοληψία που γίνεται στο ιατρείο την ώρα της συνεδρίας. Τα φιαλίδια τοποθετούνται στη φυγόκεντρο και παίρνουμε το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε.
Οι κυριότερες εφαρμογές της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας αφορούν:
Βαθιά ενυδάτωση και επιδερμική σύσφιξη
Εξομάλυνση των ρυτίδων
Λαμπερή υγιής όψη και αναγέννηση του δέρματος
Μείωση πόρων και βελτίωση από τα σημάδια ακμής
Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
Μείωση μετεγχειρητικών ουλών και τραυμάτων
Η ενδοδοντική θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, χωρίς αίσθημα πόνου και ενώ ο ασθενής νιώθει ήρεμα και άνετα. Για τη θεραπεία χρησιμοποιούνται σύγχρονα μηχανήματα όπως μοτέρ ενδοδοντίας, εντοπιστής ακρορριζίου και ψηφιακές ακτινογραφίες. Η θεραπεία για να ολοκληρωθεί συνήθως χρειάζεται 1-2 συνεδρίες.
Στο ιατρείο παρέχουμε υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας για τους μικρούς μας φίλους:
– Λεπτομερής κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος
– Οδηγίες στοματικής υγιεινής (επίδειξη με οδοντόβουρτσα)
– Οδηγίες διατροφής για την πρόληψη της τερηδόνας
– Οδοντικός καθαρισμός (αφαίρεση οδοντικής πλάκας και τρυγίας)
– Φθορίωση (τοπική εφαρμογή φθορίου με φθοριούχο ζελέ ή βερνίκι)
– Προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών (Sealants)
– Πρόληψη και ενημέρωση για τις επιβλαβείς στοματικές έξεις (χρήση θηλάστρου όπως πιπίλα, μπιμπερό, θηλασμός του δακτύλου)
– Θεραπεία τερηδόνας (σφραγίσματα ) σε νεογιλά (παιδικά) και μόνιμα δόντια
– Εξαγωγές νεογιλών και μονίμων δοντιών
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις